TAV’dan DHMİ’ye 143 milyon 400 bin Avro’luk kira ödemesi

TAV, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Milas – Bodrum Havalimanı işletmesi taahhüdünün 143 milyon 400 bin Avro’luk peşinatını ödedi. Gerçekleşen törenle, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ödemeye binaen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a, temsili çek takdim etti.

Havalimanı işletmeciliği sektöründe küresel bir marka konumunda bulunan TAV Havalimanları, portföyüne kattığı 14. havalimanı Milas – Bodrum için DHMİ’ye taahhüt ettiği 717 milyon Avro + KDV’nin yüzde 20’lik peşinatını ödedi. Gerçekleştirilen törenle 143 milyon 400 bin Avro’luk temsili çek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener tarafından takdim edildi. Milas Bodrum Havalimanı’nın temsili anahtarı da TAV yöneticilerine verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, özel sektör ile gerçekleştirilen projelerin dünya genelinde beğeni topladığına dikkati çekti ve TAV’a teşekkür etti: “Devlet kasasından tek kuruş çıkmadan gerçekleştirilen bu projeler ülkemiz açısından gurur kaynağıdır. Yap işlet devret projelerine devam edeceğiz. Bodrum Milas Havalimanımızın işletme hakkı için ilk tahsilatı yapıyoruz. Önemli bir miktar. TAV yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.”

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ödemeye istinaden “İşlettiğimiz 14. havalimanı olan ve ülkemizin turizm başkenti olmaya aday yörelerine yakınlığıyla önemli bir merkez konumunda bulunan Milas – Bodrum Havalimanı için verdiğimiz taahhüttün yüzde 20’lik peşinatını bugün ödemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Havalimanı işletmeciliğinden kazancını yine sektörün gelişimine yatıran bir kurum olarak, Milas Bodrum Havalimanı’nın gelişimi için tüm ‘know how’ımızı ortaya koyarak çalışacağız. Ülke ekonomimize doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

TAV Havalimanları, Milas – Bodrum Havalimanı’nın 2035 sonuna kadar işletmesini üstlenmek üzere Mart 2014’te DHMİ tarafından Ankara’da açık artırma usulüyle düzenlenen ihaleyi 717 milyon Euro + KDV teklif ederek kazanmıştı. TAV, iç hatların işletmesini 15 Temmuz’da devraldı. İhale şartnamesi uyarınca, şirket Dış Hatlar Terminali işletmesini ise 22 Ekim 2015 tarihinden itibaren üstlenecek.

Türkiye’nin Ege Bölgesi’ndeki en yoğun meydanlarından biri olan, Milas – Bodrum Havalimanı, 1997 yılında uluslararası trafiğe açıldı. Muğla ili sınırları içinde, antik Karya’nın iki önemli şehri Milas ve Bodrum arasında yer alıyor. Ayrıca Muğla ili dışında da Aydın’a bağlı Didim, Kuşadası, Söke gibi turizm merkezlerinin de ulaşımında çok önemli bir yer tutuyor. Havalimanı Bodrum’a 32 km, Milas’a 12 km ve Didim’e 82 km uzaklıkta bulunuyor.