TAV Milas-Bodrum Havalimanı’nı işletmeye başladı

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Milas – Bodrum Havalimanı’nın iç hatlar terminali TAV Havalimanları’na devredildi. İhalede 717 milyon Euro ile en iyi teklifi veren TAV, havalimanını 2035 sonuna kadar işletecek.

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, portföyüne kattığı 14. havalimanı olan Milas – Bodrum’un işletmesini devraldı. TAV, havalimanının işletmesine dair imtiyaz sözleşmesinin DHMİ ile imzalanmasının ardından iç hatlar terminalinde operasyona başladı. Şirket dış hatlar terminaliniyse 22 Ekim 2015’te devralacak. TAV, Milas-Bodrum Havalimanı’nın 2035 sonuna kadar işletme hakkı için düzenlenen ihalede 717 milyon Euro + KDV ile en iyi teklifi vermişti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Milas–Bodrum Havalimanı yılda 3,5 milyonu aşkın yolcuyu ağırlayarak ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birini dünyaya bağlıyor. Şu an yedi ülkede 14 havalimanına ulaşan portföyümüzle sahip olduğumuz bilgi birikimini Bodrum’a taşıyacağız. Bodrum’un gelecek 15-20 yılda Türkiye’nin dördüncü en büyük kenti olacağına inanıyoruz. TAV, tecrübesi ve çevresiyle, işletme süresi içerisinde Bodrum Havalimanı’nın trafiğini çok rahatlıkla 10-15 milyon yolcu seviyelerine çekecektir. Turizm, otel yatırımcıları ve şehir hazır olursa Bodrum’a dünyanın önemli merkezlerinden direkt uçuşları başlatmak bizim için kolay olacaktır. Bodrum’un sahip olduğu eşsiz doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerle daha da gelişeceğine inanıyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte Milas-Bodrum’un sahip olduğu potansiyeli gerçekleştirmek üzere çalışacağız” dedi.

Türkiye’nin Ege Bölgesindeki en yoğun meydanlarından biri olan Milas – Bodrum Havalimanı, 1997 yılında uluslararası trafiğe açıldı. Muğla ili sınırları içinde, antik Karya’nın iki önemli şehri Milas ve Bodrum arasında yer alıyor. Ayrıca Muğla ili dışında da Aydın’a bağlı Didim, Kuşadası, Söke gibi turizm merkezlerinin de ulaşımında çok önemli bir yer tutuyor. Havalimanı Bodrum’a 32 kilometre, Milas’a 12 kilometre ve Didim’e 82 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ), Milas-Bodrum Havalimanı’nın 2035 sonuna kadar işletilmesi için mart ayında düzenlediği ihaleye dört firma katılmıştı. Açık artırma usulüyle düzenlenen ihalede TAV Havalimanları, 105. turun sonunda 717 milyon Euro+KDV ile en iyi teklifi vermişti.

Milas-Bodrum Havalimanı, bu yılın ilk altı ayında iç hatlarda 714 bin, dış hatlarda da 588 bin olmak üzere toplam 1 milyon 302 bin yolcuya hizmet verdi.