Milas-Bodrum’dan Ural Havayolları’nın Moskova uçuşları başladı

Milas-Bodrum Havalimanı, Rusya merkezli Ural Havayolları’nın Moskova Domodedovo uçuşlarına ev sahipliği yapmaya başladı.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin küresel markası TAV Havalimanları tarafından işletilen Milas-Bodrum Havalimanı’ndan Rusya merkezli Ural Havayolları’nın Moskova Domodedovo uçuşları başladı. 25 Ağustos Perşembe günü saat 12:00’de Airbus A321 ile gerçekleşen ilk uçuş için apronda su takı töreni yapıldı. Bodrum’a gelen 200 yolcu ve uçuş ekibi TAV Milas Bodrum yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandılar. Bodrum uçuş ağına yeni katılan Ural Havayolları’nın ilk uçuşunu kutlamak için düzenlenen kokteyle Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Milas-Bodrum Havalimanı DHMİ Başmüdür Yardımcısı Engin Zırhlıoğlu, Milas-Bodrum Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Yakup Püsküllü, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haluk Baş, TAV Milas Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, Havaş İstasyon Müdürü Fatma Abatay, Ural Havayolları uçuş ekibi ve yolcular katıldı.

TAV Milas Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu “TAV Havalimanları’nın Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Milas–Bodrum Havalimanı işletmesini devralmasıyla birlikte Bodrum’da uçuş ağının genişlemesi için yoğun çalışmalar başlatıldı. Bodrum’da özellikle yurt dışı direkt uçuşların artırılması için yerel yönetim ve STK’larla işbirliği içinde tanıtım çalışmaları sürdürüyoruz. Bodrum’un uçuş ağına yeni katılan Ural Havayolları ile Moskova Domodedovo uçuşlarının başlaması çalışmalarımızın sonuç verdiğini gösteriyor. Uçuş ağımızı büyüterek bölge turizmini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Ural Havayolları, 25 Ağustos-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Perşembe, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada üç gün Milas-Bodrum ve Moskova Domodedovo arasında karşılıklı direkt uçuşlar düzenleyecek.

Milas-Bodrum Havalimanı’ndan iç ve dış hatlarda toplam 53 havayolu şirketiyle 26 ülkede 80 destinasyona uçuş gerçekleşiyor. Milas-Bodrum Havalimanı 2015 yılında 3,9 milyon yolcuya hizmet sunarken 26 binden fazla uçuşa ev sahipliği yaptı.