Fotoğraflarla Bodrum kitabı yayınlandı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’un doğal ve kültürel güzellikleriyle tarihini yansıtan kareler TAV Havalimanları’nın desteğiyle kitaplaştı.

Fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza’nın arşivinde bulunan ve Bodrum’un binlerce yıllık tarihiyle doğal güzelliklerini yansıtan karelerden oluşan “Bodrum” kitabı özel bir sunumla bir araya getirilerek TAV Havalimanları’nın desteğiyle yayınlandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da önsözü bulunan ve 112 fotoğrafa yer veren kitap sınırlı sayıda basıldı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener , “1960’lı yılların küçük süngerci kasabasından ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birine dönüşen Bodrum, her yıl Türkiye ve yurtdışından yüz binlerce misafiri ağırlıyor. TAV olarak bölgenin dışa açılan kapısı Milas-Bodrum Havalimanı’nın işletmesini yürütüyoruz. Bodrum’un gelecek 15-20 yılda Türkiye’nin dördüncü en büyük kenti olacağına inanıyoruz. TAV, tecrübesi ve çevresiyle, işletme süresi içerisinde Bodrum Havalimanı’nın potansiyelinin gerçekleşmesini sağlayacak ve bölgenin hak ettiği yere gelmesine katkı sunacaktır. Fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza’nın uzun yıllara yayılan arşivinden seçilen karelerden oluşan ve Bodrum’un barındırdığı muhteşem zenginliği yansıtan bu esere destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Bodrum turizmi, global başarılarını gururla takip ettiğimiz TAV havalimanları ile daha da güçlenecektir. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist hayalini kurduğu tatili yaşamak üzere havayollarını kullanarak Bodrum’a geliyor. Bizlere düşen Bodrum’un güzelliklerini ve zenginliklerini çağın gerekliliklerine uygun modern bir yönetim anlayışı ile gelecek kuşaklara taşımak. İşte bu prestij kitabı gelecek kuşaklara taşıma sorumluluğunu üstlendiğim bu güzelliklerin seçkin bir sunumu niteliğinde. TAV yetkililerine, sanatçımız Oğuz Hamza’ya ve kitabı yayına hazırlayan Oğuz-Özay Tanıtım’a teşekkür ederim” dedi.

Bodrum konulu 112 fotoğraf içeren kitap 200 sayfa, ciltli, sert kapaklı ve özel kutusu ile sunuma hazırlandı. Şehir üzerine geniş bir arşivi bulunan sanatçı Oğuz Hamza önceki yıllarda Paris, Frankfurt ve İstanbul gibi şehirlerde Bodrum konulu fotoğraf sergileri gerçekleştirmiştir.

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, portföyüne kattığı 14. havalimanı olan Milas – Bodrum’un iç hatlar terminalinin işletmesini geçtiğimiz yıl devraldı. Şirket dış hatlar terminaliniyse 22 Ekim 2015’te devralacak. TAV, Milas-Bodrum Havalimanı’nın 2035 sonuna kadar işletme hakkı için düzenlenen ihalede 717 milyon Euro + KDV ile en iyi teklifi vermişti.